Bouwdroger huren bij Huurland

Waarom een bouwdroger huren?

Lopen de bouwwerken vertraging op doordat de chape nog niet droog is of de pleisterwerken nog niet uitgedroogd zijn? Heeft u vocht in huis, waterschade of schimmels op de muur?

Dan kan u dit probleem eenvoudig verhelpen door een bouwdroger te huren bij Huurland. Of het nu gaat om een bouwdroger huren bij vochtproblemen, een bouwdroger huren bij het drogen van nieuwbouwwoningen of een bouwdroger huren bij renovatiewerken, bij Huurland bent u zeker geholpen.

Profiteer nu ook van 10 % korting op de huur van een bouwdroger + ventilator of verwarming.

Een bouwdroger huren bij een expert

Huurland is uw bouwdrogingsspecialist met reeds meer dan 45 jaar ervaring in de bouwsector en in bouwdroging. Gemiddeld droogt Huurland 2000 werven per jaar uit. Met meer dan 300 bouwdrogers en 500 verwarmingstoestellen in stock, is het eenvoudig om een bouwdroger te huren op elk moment.

Een bouwdroger plaatsen is bovendien heel gemakkelijk. Met het professioneel advies van ons ervaren team wordt u zelf specialist. Bekijk alvast ons adviserend filmpje met tips over hoe u eenvoudig een ruimte kan drogen door een bouwdroger te huren

 

 

We helpen u graag de beste oplossing te vinden.  Stel hier uw bouwdrogerkit samen.

Hoelang moet ik een bouwdroger huren ?

Hoelang moet ik een bouwdroger huren ?

Een bouwdroger huren doet u net zolang als de woning, ruimte of werf dient uit te drogen. Onze ervaring in bouwdroging leert dat 50% van de werven binnen de 14 dagen uitgedroogd is met de juiste bouwdrogingscombinatie.

Bij Huurland kan u per week / per 2 weken / per 3 weken en per 4 weken huren of langer. Hoe langer u huurt, hoe goedkoper het wordt.   U betaalt altijd de scherpste prijs.

Met een vochtmeter kan u de evolutie van de werf zelf volgen. Dit kan u ook huren bij huurland.

Een bouwdroger huren met 10% korting!

De meest gehuurde bouwdrogingscombinatie is een bouwdrogerkit. Een bouwdrogerkit verkort de droogtijd tot 70% en bestaat uit een bouwdroger + verwarming of ventilator.

Dit garandeert het beste droogrendement en u geniet bovendien nog van 10% korting. De korting wordt u toegekend in de filialen.  

Waarom een ventilator huren bij een bouwdroger ?

Waarom een ventilator huren bij een bouwdroger ?

Door het plaatsen van een ventilator zal de lucht beter circuleren en ook hoeken en moeilijk bereikbare ruimtes gemakkelijker uitdrogen. Door de snelle luchtstroom langs het materiaal vindt er een snellere verdamping plaats en zal de bouwdroger meer vocht afgeven en droogt de ruimte tot 40 % sneller uit.

Vergelijk het met het buitenhangen van de was : als het veel waait, droogt de was ook veel sneller.

Waarom verwarmen bij bouwdrogers ?

Waarom verwarmen bij bouwdrogers ?

Hoe hoger de omgevingstemperatuur is, hoe meer liter water de bouwdroger afgeeft. Om bij te verwarmen raden we aan elektrische kachels te huren of indirect gestookte mazoutverwarming te huren.

Een bouwdroger huren in een niet-verwarmde bouwwerf van 5-10°C heeft weinig zin. Het rendement van een bouwdroger zal verdubbelen door bij te verwarmen tot 18 - 20°C.

Een elektrische verwarming huren is een goede oplossing voor ruimtes tot 400 m³. De plaatsing is zeer eenvoudig, maar het verbruik ligt hoog.  Bj grotere ruimtes is er vaak onvoldoende stroom aanwezig.

Bij grotere ruimtes kan je beter een indirect gestookte mazoutverwarming huren. Bij deze dieselheaters wordt de opgewarmde lucht en de rookgassen gescheiden. Het toestel wordt binnen of buiten geplaatst met een schouw en warmteslangen.  De installatie is iets complexer, maar wij geven u alle advies daarrond. En verwarmen op mazout is 2.5 x goedkoper dan elektrisch te verwarmen.

Waar moet het opgevangen water heen ?

Waar moet het opgevangen water heen ?

Een bouwdroger onttrekt het vocht aan de ruimte en zet het weer om in water.   Via het slangetje van de bouwdroger vang je het water op in een emmer of een metserskuip van 45 L.  Dan moet u wel elke dag de kuip handmatig ledigen.

Als je niet elke dag op de werf bent of als je geen zorgen wilt hebben met het bouwvocht, huur je best een speciale kuip voor afwatering met een ingebouwde slang.  Die slang leid je naar een putje en dan hoef je geen emmers meer te legen.

 

Hoe snel mag ik een bouwdroger plaatsen ?

In tegenstelling tot branders kunnen bouwdrogers geen enkele schade toebrengen aan moderne en traditionele bouwmaterialen. Let echter op bij verse zand-cement, chape of betonvloeren de vloer eerst 7 dagen te laten uitharden.  Bij pleisterwerken moeten de muren eerst 24h uitharden.