Stellingen / steigers huren

Stellingen of steigers helpen je veilig op hoogte te werken. In het gamma hebben we binnen- en buitensteigers waarbij de opbouwmogelijkheden eindeloos zijn. Wij adviseren je graag over de ideale steiger voor jouw klus en hanteren hierbij de meest recente veiligheidsvoorschriften. Voor onze rolsteigers werken we samen met leverancier Layher. Alle rolsteigeronderdelen voldoen aan de Europese norm EN 1004.

Je kan via onze website meteen online een rolsteiger huren, of je kan in één van onze filialen terecht voor advies op maat over toren- en gevelstellingen. Hieronder geven we je overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Verhuur van stellingen/steigers
Verhuur van rolsteigers

VERHUUR VAN ROLSTEIGERS

Rolsteigers zijn zowel binnen als buiten inzetbaar. Ze zijn compact en het aluminium frame maakt ze licht hanteerbaar. Door hun lage gewicht kan je een stelling op wielen (met rem) vlot verplaatsen. Een dergelijke steiger huren biedt dé oplossing bij schilderwerken, behang- en bepleisterklussen, bij verlichtingswerken, werkzaamheden aan plafonds… De mogelijkheden zijn uitgebreid. Bovendien kan je kiezen uit 4 configuraties:

 

 

Breedte 75 cm (enkel plateau)

Breedte 150 cm – (dubbel plateau)

Lengte 1m80

Ideaal voor werken in huis

Verplaatsbare toren

Lengte 2m85

Voor werken aan muren en smalle doorgangen

Voor werkzaamheden in het bedrijf, op een werf of in een loods

 

HOE BOUW IK EEN ROLSTEIGER VEILIG OP?


  1. De basis moet goed zijn. Kies de juiste steiger voor de uit te voeren werkzaamheden. Onze verhuuradviseurs helpen je graag.
  2. Zorg voor het opbouwen dat de ondergrond vlak en stabiel genoeg is om de steiger op te plaatsen.
  3. Gebruik de veilige opbouwmethode P2. Zorg ervoor dat er altijd een heupleuning aangebracht is voor je een platform betreedt.
  4. Zorg voor een stabiele opstelling.

Met deze korte montagehandleiding van onze rolsteigers kan je meteen aan de slag.

Verhuur van vaste steigers

VERHUUR VAN VASTE STEIGERS OF GEVELSTEIGERS

Vaste constructies zijn aangewezen bij grotere, langdurige buitenwerken, bijvoorbeeld tijdens metsel- of gevelwerken en renovaties. Deze stelling wordt opgebouwd uit stevige, stalen onderdelen, beslaat meestal de volledige oppervlakte van de gevel en kan je veilig verankeren. Metsers- of torenstellingen worden op maat samengesteld volgens de situatie op de werf.

Een combinatie bestaat uit 3 basiselementen (kaders, kruisen en plateaus). Je kan deze steigers eenvoudig zelf opbouwen. Onze verhuuradviseurs bekijken samen met jou de werfomstandigheden en tekenen een functionele en veilige stelling voor je uit.

Deze stellingen zijn volledig gekeurd en veilig, dus inclusief leuningen, gevelankers, plateaus,... 

HOOGWERKER HUREN

Sommige omstandigheden vereisen het comfort van een vaste stelling én de flexibiliteit van een bewegend geheel. Een hoogwerker huren is dan de oplossing. Je kan kiezen uit zelfrijdende kniktelescopen, spinhoogwerkers, schaarliften, hoogwerkers op aanhangwagen en hoogwerkers op bestelwagen.