Gazon aanleggen met Huurland

Een nieuw gazon in 4 stappen.

Droomt u ook al van een nieuwe gazon ?  Bij huurland kan u alle machines huren voor de aanleg van een nieuwe gazon in 1 dag.

 

Leg uw gazon (her)aan in 4 stappen én in 1 dag!

Leg uw gazon (her)aan in 4 stappen én in 1 dag!

EEN GAZON AANLEGGEN MET DE GAZONKIT!

Eenvoudig een gazon aanleggen of een gazon heraanleggen, kan je aan een voordelig tarief met de gazonkit bij Huurland. Zo kan je de kit van 4 toestellen huren voor de aanleg van een gazon of de heraanleg van een nieuw gazon en hierbij 10% korting genieten. De huurtermijn van deze 4 toestellen kan gespreid worden over 14 dagen, zodat je niet met de 4 machines tegelijkertijd moet werken.

- 1 hydraulische bakfrees
- 1 rotoreg
- 1 meststoffenstrooier
- 1 tuinrol

 

STAP 1 BIJ EEN GAZON AANLEGGEN IS GAZON VERWIJDEREN

STAP 1 BIJ EEN GAZON AANLEGGEN IS GAZON VERWIJDEREN

Als eerste stap bij een gazon aanleggen of heraanleggen, dien je het bestaande gazon eerst te verwijderen. Zo kan je het oude gazon best eerst doodsproeien met een systemisch herbicide, minstens 2 maanden voor de voorziene zaaidatum. Dat lijkt misschien lang op voorhand, maar het geeft de natuur de nodige tijd om de oude zoden af te breken. Zo niet, zullen bij het frezen brokken zoden blijven zitten. Deze bemoeilijken het egaliseren na het frezen. Heb je geen 2 maanden de tijd en wil je morgen al beginnen met zaaien? Gebruik dan een graszodensnijder om de oude zoden af te snijden. De oude zoden kunnen dan worden opgerold en afgevoerd. Voordeel is dat de ondergrond onmiddellijk klaar is voor het frezen. 's Morgens zoden snijden, is 's avonds zaaien! Zo kan je eenvoudig beginnen met een nieuw gazon aanleggen

 
STAP 2 BIJ EEN GAZON AANLEGGEN IS OMWOELEN EN FREZEN

STAP 2 BIJ EEN GAZON AANLEGGEN IS OMWOELEN EN FREZEN

Bij de volgende stap voor een gazon aanleggen, dient de grond omgewoeld te worden. Eens het gazon aangelegd is, zal de grond mogelijks gedurende meer dan 10 jaar niet meer bewerkt worden. De grond onder het gazon zal compacteren en daardoor verzuren. Gebruik daarom nu de gelegenheid om een ideale voedingsbodem te creëren.

Voer compost of een andere organische meststof aan en spreid die evenredig open over het terrein. Voor het uitstrooien van meststof kan je een strooiwagentje huren. De compost wordt omgewoeld met een tuinfrees. Huur daarvoor een professionele bakfrees met een minimumfreesdiepte van 20 cm. Frees het terrein in meerdere werkgangen, in verschillende richtingen. Dit zorgt voor een goede bodemstructuur, drainage en beschikbaarheid van voedingsstoffen, wanneer je wil gazon aanleggen of gazon heraanleggen.

STAP 3 BIJ GAZON AANLEGGEN IS AFWERKEN MET ROTOREG EN TUINROL

STAP 3 BIJ GAZON AANLEGGEN IS AFWERKEN MET ROTOREG EN TUINROL

Tijdens het proces van een gazon aanleggen, ziet je terrein eruit als een mollenveld na het frezen. Daarom moet het terrein geëgaliseerd worden. Wanneer je hiervoor een tuinrol en tuinhark gebruikt, wordt dit een tijdrovend werkje tot je een mooi resultaat krijgt. Bij Huurland kan je de rotereg huren, zodat je hierbij dan ook de nodige tijd bespaart. De rotoreg heeft een werkbreedte van 85 cm en een ingebouwde wafelrol.  De eg zal het terrein perfect egaliseren in 1 of 2 werkgangen. Daarna is je gazon klaar om te zaaien.  Alle info bij de huur van een rotereg vind je in de Huurland filialen.

STAP 4 BIJ GAZON AANLEGGEN IS ZAAIEN MET STROOIWAGENTJE EN TUINROL

STAP 4 BIJ GAZON AANLEGGEN IS ZAAIEN MET STROOIWAGENTJE EN TUINROL

Als je wil een nieuw gazon aanleggen, dien je te zaaien. Voor het gemakkelijk en snel inzaaien kan je het strooiwagentje huren. Na het zaaien kan de rotoreg ook gebruikt worden om het zaad oppervlakkig en automatisch in de grond te harken. Daarna gebruik je de tuinrol om het zaad aan te drukken en in te sluiten in de aarde. Zo kan het zaad niet wegwaaien of opgegeten worden door vogels. Toch ook essentieel als je wil een nieuw gazon aanleggen met een geslaagd resultaat. 

NAZORG BIJ EEN GAZON AANLEGGEN MET DE GAZONVERLUCHTER

NAZORG BIJ EEN GAZON AANLEGGEN MET DE GAZONVERLUCHTER

Een nieuw gazon aanleggen met succes, dat is langdurig genieten van het mooie resultaat. Maar eens dat nieuwe gazon is aangelegd, is een goede nazorg ook van belang. Hiervoor informeer je best bij een meststoffenhandelaar over onderhoudsbemestingen tijdens het groeiseizoen en bekalken in de herfst.

De grond onder je gazon moet echter kunnen ademen zodat hij niet gaat verzuren. Daarom is het nodig om jaarlijks je gazon te verticuteren of beluchten. Dit gebeurt best voor het groeiseizoen in de periode maart of april. De gazonverluchter harkt alle mos en dode plantenmateriaal uit je gazon. Zo verbetert de luchtcirculatie naar de bodem. Na een verluchtingsbeurt neemt je gazon sneller meststoffen op, waardoor de frisgroene kleur terugkeert en de gazonmat mooi dichtgroeit.

Daarnaast bestaan er ook nog toestellen om een bestaand gazon te renoveren. Daarvoor verwijzen we naar de projectfiche 'een bestaand gazon vernieuwen'. Samen met Huurland kan je dus niet alleen een mooi gazon aanleggen, maar ook behouden. Kom gerust bij ons langs voor verder advies.